2011 m. liepos 6 d., trečiadienis

Vištienos apkepas su sūriu ir grybais

Vištienos apkepas su sūriu ir grybais 

Neseniai išlydėjau drauges į Šaiulius. Nusprendėme papusryčiauti- pietauti. Užsisakėme vištienos apkepą su sūriu. Tiesa pasakius nebuvo labai skanu, buvo labai sūru, todėl nusprendžiau pasigaminti namie geresnį variantą.
Taigi reikės:
300g smulkiai pjaustytos vištienos,
1/3 stiklinės pieno
200g grietinėlės
500-600g sūrio
1svogūno
250g grybų
Prieskoniu: kario arba kurkuma(ilgoji ciberžolė), vištienos prieskoniu, pipirų.
Vištieną supjaustome mažais gabalėliais į ją sudedame prieskonius (kari arba kurkuma(ilgoji ciberžolė), vištienos prieskonius, pipirus). Viską išmaišome ir paliekame. Tuo metu susipjaustome grybus ir svogūną, sutarkuojame sūrį. Kai visi produktai paruošti, kepame vištieną kol gerai apskrunda. Tuomet įdedame į keptuvę grybus ir svogūnus kartu su gabalėliu sviesto.
Padažas: Visą grietinėlę kaitiname kol pradeda virti, tuomet sumažiname ugnį ir dedame sūrį (apie 400g) NUOLAT MAIŠYDAMI, nes labai traukia prie puodo dugno, supilame pieną, kal pasidaro vienalytė masė.
Į troskinių ar apkepo indą sudedame vištieną, grybus ir svogūnus. Tolygiai paskirstome ir apipilame padažu. Tuomet užbarstome sūrio likutį ant viršaus. Orkaitę įkaitiname iki maždaug 200 laipsnių ir kepame kol viršus gražiai apskrus.
Valgykite kartu su sezoninemis daržovėmis:) 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą