2011 m. lapkričio 3 d., ketvirtadienis

Senoviniai kiaulienos pjausniai su obuoliais ir šalavijais, pagal J.O.

Kadangi nusprendžiau pasinaudoti akcija ir įsigyti seniai užmatytą knygą, "gimęs gaminti". Spėju jog J.O. manija jau baigėsi, apskritai, gaminimo bumas po truputi silpsta ir pasitraukia. Bet man kažkodėl gaminimo stilius ir receptai patinka, nors daug kur skaičiau jog jis per daug išliaupsintas. Neneigsiu, pasaulyje yra tikrai daug ir žymiai geresnių šefų nei jis, tačiau kol verčiuosi ir nagrinėju Ferran Adria receptus galiu pasiūlyti tik šio šefo kūrinius ar improvizacijas.:)
Tataigi, reikės 2porcijom:
2x 250g kliaulienos pjausnių(tačiau, kad mane velniai neštų naudoju kiaulienos sprandinę).
Jūros druskos ir šviežiai maltų pipirų
Alyvuogių aliejaus
1geras obuolys pjaustytas į 8 skilteles.
gumulas sviesto
sauja šviežių šalavijų lapų(naudojau džiovintus)
nebūtinai: 100gstipraus skonio sūrio


Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 200 laispnių.Peiliu padarykite riebioje puseje 2cm ilgio ipjovu. Apibarstykite mesa druska ir pipirais. Į karštą keptuvę  įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus( aš prieš tai smulkiai supjausčiau svoguūną ir pakepiau ir nustūmiau į keptuvės kraštą.) Pjausnius kepkite iš abiejų pusių po 2-3minutes, kad švelniai parustų. Kai pjausniai beveik iškeps, ištraukite juos ir sudėkite i aliejumi istepta skardą. 
Keptuveje obuolių skilteles (kartu su svogūnais) ir gumula sviesto pakepinkite, kol truputi pagels.
Ant kiekvieno pjausnio sudėkite po keturias skilteles obuolio. Šalavijų lapus aptepkite alyvuogių aliejumi ir kraukite ant obuolių. Ant pačio viršaus galite uzdėti sūrio. Kepkite dar 4-6minutes, kol viskas apskrus ir išsilydis sūris.
Glite patiekti su virtomis bulvėmis su sviestu. 

Knygoje taip pat siūlo vyną prie patiekalo tai  baltasis australiškas "Viognier"
Skanaus!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą