2013 m. rugsėjo 14 d., šeštadienis

Vištiena su rozmarinais, česnakais ir paprika

Kitas nuostabiai lengvas 5 ingridientų patiekalas! Šefo Genaro vištienos receptas.


Visą ''magiją'' patiekalui suteikia švieži produktai, todėl patarčiau naudoti būtent juos. O paruošimas nereikalauja specialaus virtuvinio išsilavinimo:)

Porcija 1-2 žmonėms
Reikės :
2 vištienos filiukų
rozmarino šakėlių
6 šesnako skiltelių
1 aitriosios paprikos
taurės baltojo vyno

Suber uper paprasta gamyba:
Įtrinti vištiena iš abiejų pusių pipirais ir druska.
Įkaitinti keptuvę > įdėti vištieną ir ant vidutinės kaitros kepti apie 5 min. (įpylus aliejaus žinoma!)
Vištienos file apversti ir ant viršaus uždėti peiliu sutraiškytus česnakus, rozmarino šakeles ir paprika(perpjauta per pusę, jeigu mėgstate aštriau su sėklytėm jeigu ne- be.).
Kepti uždengus apie 10-15min,nepamiršti jog aliejaus turi būti pakankamai, kad nepridegtų.
Sumažinti ugnį, supilti vyną, atidengus dangtį pakepti dar 3-5min.
Vuo lia!

Garnyras
Patiekti su čiabata apšlaktyta alyvuogių aliejumi arba su sužiedijusia duona.

P.s.Skanaus!! kadangi savo fotkes neturiu naudoju ne savo, bet prižadu kai gaminsiu dar kartą būtinai įdėsiu!
Pastebėjimas, visą šitą reikalą galima kepti keptuvėje, tačiau kur kas patogiau neprisvylančiame puode.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą