2013 m. spalio 17 d., ketvirtadienis

Garuose kepta žuvis


Taigi, niekada negalvojau, kad garuose kepta žuvis gali būti tokia skani ir apskirtai maistas, kepamas garuose.. O jau bandeles... Tiesa, tai labai sveikas maisto ruošimo būdas, o kadangi pagal nusistovėjusią nuomonę, kas sveika dažniausiai būna neskanu. Visiška prieštara! Tai kas sveika ir yra labai skanu, tik reikia mokėti suderinti produktus,o apskirtai gaminti žuvį yra kažkoks iššūkis.
Taigi, garintai žuvytej reikes:
Sojos
Laimo
Imbiero
Cukraus
Wokchoise sour and ginger padazo(galima pakeisti austriu padazu arba hoy sin)
Alyvuogiu aliejaus
Raudonoji paprika
Šiek tiek sviežių svogunu laiskų su gavutemis
Keleta cesnako skilteliu (1 zuviai 1 skiltele)
Ciobrelio
Ryžių acto

Gamyba,
1. Į dubenėlį idėti pora šaukštų padažo, šaukštą sojos, šaukstą aliejaus, šiek tiek laimo sulcių apiepuse arbatinioš. Žuvytes oda ipauti(kas 1-2cm), vidų taip pat. Ištepti žuvies vidų padažu. Laima supjaustyti perregimom skiltlemis ir įdėti į žuvį (tokiai dydzio kaip silkei zuviai reikia 3).
2. Supjaustyti svogunu laiskus, raudonaja papirka, cesnako skilteles.
3. I garpuodi idėti žuvi, i jos vidu cesnaka ir siek tiek ant virsaus. Apibarstyti raudonaja paprika ir svogunu laiskais.Supilti padazo likuti ant virsaus. Uzbarstyti siek tiek ciobreliu.
4. Po 10-15min zuvyte paruosta, ideti i lekste. Apipilti sumaisius 1-2 sauksta sojos, puse arbat. s. cukraus, arbat.š. ryziu acto, 1 šaukštą aliejaus.
Vuolia!!!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą